Τα μη Αρσενικά

Updated: Jan 14, 2019


Αγαπητοί μου αναγνώστες,


έχει έρθει η Κυριακή πάλι και σήμερα θα σας μιλήσω για ένα αγαπημένο μου βιβλίο από το 2018. "Τα μη αρσενικά" της Πωλίνας Λιασή-Μιχαήλ (εκδόσεις Armida) αποτελεί ένα από τα πιο ανατρεπτικά και απολαυστικά βιβλία που έχω διαβάσει. Το πρώτο μέρος του βιβλίου κρύβει μέσα του στοιχεία πηγαίου και ωμού χιούμορ συνδυασμένα με την αμεσότητα και την τραγωδία της πραγματικής ζωής που κτυπά την πόρτα και πλέον κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από αυτήν. Οφείλεις να την αποδεκτείς και να την αντιμετωπίσεις. Ο τρόπος είναι προσωπική επιλογή του καθενός και ο πρωταγωνιστής στο δεύτερο μέρος του βιβλίου αφότου έχει προσγειωθεί απότομα καλείται να την πάρει. Ένα βιβλίο που αφηγείται καταστάσεις και φαινόμενα της Κυπριακής κοινωνίας δοσμένα με πολύ άμεσο και απλό τρόπο. Και εκεί κρύβεται το μεγαλείο του συγγραφέα. Δίνει απαντήσεις στα πιο περίπλοκα και βαθυστόχαστα νοήματα της καθημερινότητας με τέτοια απλότητα που όλα φαίνονται εύκολα και κατανοητά.

Εξυπνάδα, χιούμορ, τραγωδία, ρεαλισμός είναι λίγα επίθετα που μπορούν να συνοψίσουν το τι συμβαίνει στις σελίδες του βιβλίου αυτού το οποίο μπορείτε να το προμηθευτείτε κατευθείαν από την ιστοσελίδα www.armidabooks.com είτε με προσωπικό μήνυμα σε μένα mklavarioti@gmail.com.

Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί από τον προσωπικό λογαριασμό της Πωλίνας Λιασή-Μιχαήλ στο Instagram (@pliasi).

Η παρουσίαση του βιβλίου έλαβε χώρα στις 14.12.2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου όπου και παρευρέθηκε πλήθος κόσμου. Την παρουσίαση έκανε ο Σολέας ο οποίος είναι ο πρωταγωνιστής του πρώτου μέρους του βιβλίου δημιουργώντας ένα μυστήριο και πολλά ερωτηματικά στους παρευρισκόμενους για το εάν κυκλοφορούσαν και άλλοι πραγματικοί πρωταγωνιστές του βιβλίου ανάμεσά τους...


Το βιβλίο αυτό έχει ήδη αγαπηθεί από το κοινό αφού βρίσκεται στην 2η έκδοση του.


Καλά διαβάσματα!

Σας φιλώ


Μαρία

χ


12 views0 comments