Τα 12 γεγονότα του ταξιδιώτη για το Βουκουρέστι


1. Το Βουκουρέστι είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας. Αποτελεί την έβδομη μεγαλύτερη πόλη της ΕΕ.


2. Είχε ονομαστεί μικρό Παρίσι λόγω της αρχιτεκτονικής των κτιρίων του (Belle Epoque), τις λεωφόρους με τα δέντρα από τις δύο πλευρές και της φήμης του για την υψηλή ζωή. Η αψίδα του Θριάμβου (Arcul de Triumph) που βρίσκεται στο νότιο μέρος της πόλης ομοιάζει με την αψίδα της Γαλλικής πρωτεύουσας.3. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Dambovita, βόρεια του ποταμού Δούναβη και των Βουλγαρικών συνόρων.


4. Το νόμισμα που χρησιμοποιείται είναι το Lei ή Ron.


5. Το Βουκουρέστι έχει την χειρότερη τροχαία κίνηση σε ολόκληρη την Ευρώπη!


6. Εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε ταξί στο Βουκουρέστι θα πρέπει να το κάνετε με μεγάλη προσοχή για να μην πέσετε θύμα κλοπής ή απάτης από τον οδηγό ταξί. Για το λόγο αυτό πάντα να καλείτε ταξί από τις μηχανές στο αεροδρόμιο και μέσω Uber ή Taxify.


7. To Ρουμάνικο Κοινοβούλιο (Palatul Parlamentului) που βρίσκεται στο Βουκουρέστι είναι το μεγαλύτερο διοικητικό κτίριο στην Ευρώπη και το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση οικοδόμημα στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο στην Ουάσινγκτον των Η.Π.Α.8. Όταν βρεθείς στο Βουκουρέστι μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το γνωστό επιδόρπιο papanasi. Το papanasi είναι τηγανιτή ζύμη φτιαγμένη με μαλακό Ρουμάνικο τυρί σε σχήμα ντόνατ. Σερβίρεται με ξινή κρέμα και μαρμελάδα φρούτων και είναι πεντανόστιμο.


9. Όταν κάνεις τη βόλτα σου στην παλιά πόλη οπωσδήποτε να επισκεφτείς το Grand Café Van Gogh εάν είσαι λάτρης των καλών τεχνών. Εκεί μπορείς να θαυμάσεις τους πίνακες του διάσημου ζωγράφου και να απολαύσεις το γεύμα ή το καφεδάκι σου.


10. Το Βουκουρέστι είναι μια πολύ οικονομική πόλη για να κάνεις τα ψώνια σου.


11. Πριν από το γεύμα τους οι Ρουμάνοι συνηθίζουν να πίνουν ένα σφηνάκι από το ποτό palinka. Βοηθά στην καλύτερη πέψη και δημιουργεί οπωσδήποτε πιο ευχάριστη διάθεση!12. Η παλιά πόλη του Βουκουρεστίου σφύζει από ζωή και από διαφορετικά μαγαζιά για όλα τα γούστα. Εστιατόρια, μπαράκια, καφετέριες αρκεί να υπάρχει η διάθεση για βόλτες και εξερεύνηση!


8 views0 comments